100% Extraordinary Handmade Jewellery Collection

By Greek Designers based in Greece

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ

Ο George Prokopidis είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη. Από μικρό παιδί είχε έφεση στην δημιουργία  και στο χώρο της μόδας. Έχει μελετήσει σε βάθος όλους τους σπουδαίους δημιουργούς  γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι το κόσμημα αποτελεί την επιτομή ενός outfit και αναπόσπαστο κομμάτι του. Όνειρο του ήταν πάντα η υλοποίηση μιας ιδέας σε υλη, ακριβώς όπως την είχε στο μυαλό του μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Εμμονικος με την ποιότητα πειραματίστηκε σε αμέτρητες τεχνικές επεξεργασίας και κατασκευής με στόχο την τελειότητα.
Ήδη τα πρώτα του κοσμήματα τα δημιούργησε στην ηλικία των 18 ετών με μόνα υλικά δέρμα και σχοινί. Ακριβώς όπως και τότε το πάθος του παραμένει το ίδιο, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα εχει την τιμή και την χαρά να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Kάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Σχολή Επιστημών Πληροφορίας) συνέχισε τις σπουδές του κατακτώντας το μεταπτυχιακό του σε «Digital Media Networks – Systems Architecture 3D design». Επίσης διαθέτει πιστοποιητικό στην δημιουργία 3D σχεδίων κοσμημάτων χρησιμοποιώντας το  Rhino Gold.

Η Rene Gerontidou είναι το Alger ego του Γιώργου. Το μεγαλύτερο πάθος της ανέκαθεν ήταν το σχέδιο και η φαντασία. Η αποτύπωση και η δημιουργία. Από μικρή δεν σταμάτησε ποτέ να ξεφυλλίζει καταλόγους κοσμημάτων από όλο τον κόσμο και δεν έκρυψε ποτέ το πάθος της για αυτά.

Συνήθιζε να ζωγραφίζει τις ιδέες της με μολύβι σε χαρτί ξοδεύοντας ατέλειωτες ώρες μέχρι να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύει πολύ στη διαδικασία της «ωρίμανσης» για αυτό και πάντα αφήνει τα σχέδια της να ωριμάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπειτα τα επεξεργάζεται ξανά, μέχρι να αγγίξει την τελειότητα.

Είναι απόφοιτος του Βρετανικού πανεπιστημίου University of Plymouth όπου κατέκτησε το πρώτο της πτυχίο «Architecture & Design Part I». Στην συνέχεια της σταδιοδρομίας της ταυτόχρονα με τις σπουδές της «Architecture March Part II» στο πανεπιστήμιο Lincoln, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην κατασκευαστική εταιρεία Urban Soul Project. Είναι πιστοποιημένη σχεδιάστρια 3D κοσμημάτων στα  προγράμματα Rhino Gold και Matrix.

Λιγα Λόγια για το τι κάνουμε…

Όλα τα κοσμήματα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τους δυο σχεδιαστές, οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 190 μοναδικά σχέδια.
Η φιλοσοφία τους στο σχέδιο διέπεται από απόλυτη αρμονία, αντικατοπτρίζοντας μια elegant και ταυτόχρονα minimal αισθητική επικεντρώνοντας την τεχνική τους σε μέταλλα με υψηλή ποιότητα από Ασήμι 925, Ορείχαλκο και ημιπολύτιμους λίθους.

«Το σχέδιο κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά αυτό που κάνει ένα κόσμημα πραγματικά να ξεχωρίζει είναι η κατασκευή η ποιότητα και η αντοχή στο χρόνο…»  

Η διαδικασία σχεδιασμού για αυτούς αποτελεί καθημερινό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Πηγή της έμπνευσης τους αποτελεί το απόσταγμα των εμπειριών τους και η διαρκής δίψα τους για δημιουργία.

Όσον αφορά την διαδικασία της κατασκευής, αυτή περνάει από τα χέρια τους ολοκληρωτικά, βήμα προς βήμα και ενέχει πολλά στάδια.
Το πρώτο στάδιο αποτελείται από την σύλληψη της έμπνευσης και την αποτύπωση της σε χαρτί.

Το δεύτερο στάδιο είναι η φάση της «ωρίμανσης». Ενα σχέδιο αφήνεται να ωριμάσει μήνες  μέχρι την τελική του επεξεργασία. Εν συνέχεια μετά την ωρίμανση, το επόμενο στάδιο είναι η μετάβαση του τελικού σχεδίου σε ύλη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδικού ψηφιακού προγράμματος (Matrix,Rhino)  το οποίο θα το εκτυπώσει σε μορφή ρητίνης σε εκτυπωτή ώστε να δημιουργηθεί το μοναδικό τρισδιάστατο καλούπι του κοσμήματος.

Το τρίτο στάδιο είναι εκείνο της χύτευσης του υλικού για να βγει το καλούπι ώστε να δημιουργηθεί το τελικό σχέδιο Το τελευταίο στάδιο είναι η φάση του φινιρίσματος και η επιμετάλλωση (παλλαδιωση και 24κ για επιχρύσωση) για το τελικό αποτέλεσμα. Δεν τελειώνει όμως εδώ η διαδικασία.
Το κάθε κόσμημα περνάει από διεξοδικούς ελέγχους ποιότητας και αντοχής για να διασφαλίσει την απαράμιλλη αξία του από την σύλληψη μέχρι την υλοποίηση του, στα βάθη του χρόνου.

«Τα κοσμήματα μας και η θερμότατη αποδοχή από το κοινό, είναι η απόδειξη πως ο κόσμος αναγνωρίζει την έννοια της υψηλής αισθητικής  και ποιότητας στις επιλογές του»

Οι σχεδιαστές διατηρούν το καταστημα τους στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή 21,  στον 2ο όροφο το οποίο έχουν εμπνευστεί και σχεδιάσει οι ίδιοι εξ´ολοκλήρου.

G&P jewellery Short Films

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ & Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Όλα τα κοσμήματα των G&P είναι 100% χειροποίητα απο ασήμι 925 & Ορείχαλκο.  Τα κοσμήματα που έχουν χρώμα ασημί γίνονται με επιμετάλλωση παλλαδίου Pd (πλατίνας) τα κοσμήματα από χρυσό γίνονται με επιμετάλλωση παλλαδίου και χρυσού 24 καρατίων (Au συνολο 3 μικρά με ντουμπλάρισμα ) . Η συλλογή τους εκτίθεται και διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά στο eshop της εταιρίας και στα μεγαλύτερα market place που είναι το Amazon & Asos . Τα κοσμήματα φέρουν πιστοποιητικό γνησιότητας, λογότυπο της G&P Jewellery και παρέχουν εγγύηση ως προς την αντοχή του χρώματος. Όλα τα σχέδια συνοδεύονται από πολυτελή συσκευασία κοσμήματος με το λογότυπο των G&P.

Handcrafted Limited Jewellery Leather Belts

Τον Απριλιο του 2020 οι σχεδιαστές της εταιρίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατασκευή απο χειροποίητες δερμάτινες ζώνες. Οι ζώνες είναι φτιαγμένες από 100% δέρμα, ενώ οι αγκράφες είναι εμπνευσμένες από τα σχεδιαστικά τους κοσμήματα. Οι δύο σχεδιαστές της ελληνικής εταιρείας χειροποίητων κοσμημάτων της G&P Jewellery, θεωρούν τις ζώνες “the ultimate body jewelleries”. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια exclusive Limited συλλογή για κάθε γυναίκα και άντρα με στυλ και αγάπη για το χειροποίητο.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Η δράση των G&P έχει αποκτήσει αναγνωρισιμότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με ποικίλες αναφορές και αφιερώματα σε περιοδικά και ιστοσελίδες αλλά και με συνεχείς προσκλήσεις για συμμετοχή τους σε εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη. Η Βρετανική Vogue παρουσίασε την G&P Jewellery στο διεθνές της κοινό τον Φεβρουάριο του 2017. Επίσης η G&P Jewellery συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στην Διεθνή Κλαδική Έκθεση Κοσμήματος τον Φεβρουάριο του 2018.