Η καθημερινή χρήση των κοσμημάτων & η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζουν την λάμψη των κοσμημάτων σας. Σας παραθέτουμε μερικά tips προκειμένου να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας όπως όταν τα αγοράσατε!

Νο 1

Αποφεύγουμε να κοιμόμαστε με τα κοσμήματά μας ανεξάρτητα από την αξία ή την ανθεκτικότητά τους.

Νο 2

Αφαιρούμε τα κοσμήματα από πάνω μας όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καλλυντικά, λακ, κρέμες χεριών ακόμη και το άρωμά μας, ώστε να διατηρήσουμε την λάμψη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Νο 3

Δεν φοράμε ποτέ τα κοσμήματα μας όταν πρόκειται να κάνουμε οικιακές,  κηπουρικές εργασίες ή και σπορ, γιατί θα ταλαιπωρηθούν λόγω της ευαισθησίας τους σε χτυπήματα ή σε χημικά που μπορεί να έχουν τα διάφορα απορρυπαντικά οικιακής χρήσης ή ακόμη και ο ιδρώτας. Οποιοδήποτε χημικό αλλά και ο ήλιος μπορεί να επηρεάσουν το μέταλλο & να αλλοιωθεί το χρώμα & η λάμψη τους.

Νο 4

Όταν δεν φοράμε τα κοσμήματα μας τα φυλάσσουμε επιμελώς σε χωριστά κουτιά ή τυλιγμένα μέσα σε πανάκια. Δεν τα τοποθετούμε ποτέ μέσα σε κασετίνες το ένα πάνω στο άλλο διότι θα δημιουργηθούν σημάδια και γρατσουνιές.

Νο 5

Δεν φοράμε ποτέ τα κοσμήματα στο μπάνιο ή στην θάλασσα εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το χρώμα και την γυαλάδα τους, να θυμάστε πως τα κοσμήματα δεν είναι αδιάβροχα όπως τα ρολόγια.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα κοσμήματά σας λαμπερά, οργανωμένα και ασφαλή.